Border collie sidan

Direktlänk till inlägg 19 februari 2015

Din Border collie

Av Greta - 19 februari 2015 21:58

 

 

Border Collie är en aktiv, intelligent, hund som är en stor familj följeslagare. Det är känt för sin exceptionella förmåga att valla fåren med sina ögon, och är också en stor hund för sportevenemang.


Detta är en hög energi rasen med en extremt aktiv sinne för att matcha sina agila rörelser. Det är ganska intelligent, vilket passar det bra för agility och vallning prövningar, eller få den att ta till rackartyg om det inte ges lämpliga aktiviteter på sig att utöva sin själ. Det är mycket alert och följsam. Denna ras är älskvärd mot vänner och familj, men på sin vakt mot främlingar.


Ras Typ
Denna ras är medlem av vallhundar. Dessa hundar föds upp för vallning nötkreatur eller får, vilket förklarar många av deras egenskaper. De är extremt aktiva, intelligent, och drivs att arbeta. Om inte är försedd med en organiserad aktivitet, såsom vallning prövningar eller Flyball, dessa hundar är sannolikt att hitta något mindre önskvärt att göra, till exempel att gräva upp trädgården eller tugga på skor. Vallhundar fortfarande idag används för att fösa boskap, men de kan också vara bra husdjur för aktiva ägare med tid och energi för att möta deras behov.


Bakgrund
Border collien härstammar från de brittiska öarna, och tillbringade mycket av sin utveckling historia i gränslandet Storbritannien och Skottland, därav den första delen av sitt officiella namn. Den andra delen, "Collie" har mindre visst ursprung. Det kan komma från ordet "coalie", som betyder svart, en Gaelic arbete som betyder "nyttigt", eller från namnet på en viss skotsk får rasen. Oavsett de specifika ursprung sitt namn, alla dessa termer utgör viktiga aspekter av denna ras.


Border Collie selektivt föds upp för sin skicklighet i valla får, vilket inkluderar dess förmåga att använda sitt öga för att skrämma fåren. Den Border Collie används fortfarande för valla får i Storbritannien och USA Det är också känt för sin höga prestanda i agility prövningar.


Beskrivning
Border Collie är en liten till medelstor hund, väger 30 till 50 pounds och en höjd av 18 till 22 inches, med honorna är något mindre än hanarna. Den har en smidig, muskulär kropp och är längre än det är högt. Huvudet är brett med ett avsmalnande nospartiet. Öronen är antingen upprätt eller halvresta, och ögonen är bruna, blå eller halv blå. De är kända för sin varning, hypnotiserande ögon som de använder för att stirra ner fåren för att fösa dem. Frambenen är kortare än bakbenen och svansen är lång. Pälsen kan vara grov eller slät och är oftast svart och vitt, men kan vara någon annan färg än alla vita. Den genomsnittliga livslängden för denna ras är 10-15 år.


Skötsel och utfodring
Rasen har inga särskilda kostbehov. Det borde helt enkelt matas en välbalanserad hund kost. Måttlig grooming krävs för att förhindra mattor av dess päls.


Border Collies behöver regelbundna kontroller. Vaccinationer förfaller enligt följande:

  1. 6-8 veckor: valpsjuka, leptospiros Hepatit, para, Parvo, och Corona virus (DHLPPC)
  2. 10-12 veckor: Second DHLPPC
  3. 14-16 veckor: Tredje DHLPPC och rabies
  4. Årligen: DHLPPC och rabies booster

Din hund
Border Collie är aktiva hundar som behöver en lantlig eller förorts hem med en stor gård.


Sociala Beteenden
Border Collie är vänlig med människor man känner och reserverade runt främlingar. Det är också vänlig med barn och andra hundar, även om det kan försöka att fösa dem. Inte överraskande, det kommer att jaga boskap, katter och andra snabbt rörliga djur.


Hantering och utbildning
Denna ras förmåner från träning och socialisering.


Aktiviteter
Denna ras behöver en strukturerad aktivitet för att hålla sin kropp och själ stimuleras. Det var speciellt föds upp för valla får, så vallning eller delta i vallförsök är naturliga val för aktiviteter, men agility prövningar, frisbee, jogging och simning är lämpliga.


Avel / Reproduktion
Genomsnittlig kullstorlek är 4-8 valpar.


Vanliga hälsoproblem
Border Collies är känsliga för osteochondritis dessecans (OCD) och progressiv retinal atrofi. OCD är ett resultat av skadade eller onormal brosktillväxt. Denna sjukdom orsakar obehag i den drabbade extremiteten, och kan så småningom leda till hälta. OCD kan diagnostiseras av en veterinär och behandlas med en kombination av antiinflammatoriska vila, och smärtstillande medel eller kirurgi. Förebyggande insatser består av selektiv avel, begränsa ansträngande aktivitet, såsom hoppa, hos unga hundar, och ger en välbalanserad kost.
Progressiv retinal atrofi orsakar nattblindhet först, och sedan dagen blindhet. Det finns ingen behandling för denna sjukdom, men många hundar anpassar sig väl till blindhet, med få tecken på sjukdom, så länge som de är i en bekant miljö.


Tillgänglighet
Border Collie uppfödare kan hittas på Internet eller lokalt. Priserna varierar från $ 100 för en vuxen, $ 300- $ 800 för sällskapsdjur kvalitet valpar, och $ 1000-1500 för en show eller avelskvalitet valp.


Referenser

  1. Fletcher, W.R (1977). Hundar av världen. Toronto: Ridge Press.
  2. Larkin, P. (2002). The Ultimate Encyclopedia of Dogs: Hundraser & Dog Care. London: Hermes House.
  3. Mehus-Roe, K. (2005). Dog Bibeln: Den definitiva källan för All Things Dog. Irvine, Kalifornien: Bowtie Press
  4. Pet Utbildning, www.peteducation.com (2007). Foster & Smith Inc.
  5. Dog Ägarhandbok, http://www.canismajor.com/dog/index.html (2007). Canis Major Publikationer Författare: Ruth Bratcher
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Greta - 19 februari 2015 21:56


    Den border collie är en medelstor hundras som kan hittas idrottsliga en mängd olika färgsättningar. Rasen har också en lång och kort päls typ, både sprider två gånger om året och som kräver regelbunden pälsvård. Rasen utvecklades ursprunglig...

Av Greta - 19 februari 2015 21:53

Border Collie är en vallhund ras utvecklades i den engelsk skotska gränsen region för vallning boskap, speciellt får.   Border collien härstammar från lantras collies, en typ som finns i stor utsträckning i de brittiska öarna. Namnet för rasen ko...

Av Greta - 19 februari 2015 21:51


Border Collie är en hundras som ursprungligen uppvuxna att hjälpa besättningen får. Det är en energisk rolig hund och anses vara den mest intelligenta av de hun   draser.   Hur stor är Border Collie? Border Collie är en medelstor hund. Hanar...

Av Greta - 19 februari 2015 21:47


    Så du vill ha en Border Collie valp i ditt hem och livsstil. För många familjer, att välja från en kull på Border Collie valpar är det bästa beslutet, särskilt för familjer med mindre barn. Från sin linda, kan Border Collie valpar tränas lät...

Av Greta - 19 februari 2015 21:44


    Border Collie rasen härstammar från lantras collies, en allestädes närvarande typ som finns främst längs de brittiska öarna. För många år sedan, den första kända ursprung Border Collie framkom gränslandet delas mellan England och Skottland, ...

Presentation


Jag bara älskar Border Collie hundar. Jag har tre underbara Border Collie hundar närvarande själv. Jag skulle vilja ha fler gränscolliehundar. De är så fantastiskt på så många sätt! Jag bara älskar dessa hundar!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<<
Februari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards